Uw selectie
De toren in Luyksgestel: Een burgemeester, een architect en een archivaris.
In 1840 brandt de 15e eeuwse Gotische kerk in Luyksgestel af. De torenspits gaat verloren maar de toren wordt gered. In 1843 wordt op de plaats van de afgebrande kerk een waterstaatskerk gebouwd met behoud van de toren. Ook deze kerk wordt weer afgebroken. Onder architectuur van E. Nijsten wordt in 1958 een nieuwe kerk in gebruik genomen.
Terug naar toen: de dood en de kanaries
Gloeilampen, sigaren, textiel, leer en lucifers. Aan deze producten denken we aan als we de Eindhovense industriële bedrijvigheid van de negentiende eeuw voor de geest halen. Industriële bedrijvigheid komt en gaat.
Terug naar toen: Vroom & Dreesmann
De berichten in de media liegen er niet om. Het personeel moet loon inleveren, de bazen willen het aantal huurpenningen gaan relateren aan het aantal verkochte artikelen, anders gezegd drastisch verlaagd zien.
Cartoonist Ton Smits
Ton Smits (1921-1981) was een bekend cartoonist en genoot wereldfaam.
Terug naar Toen: De magie van het vuur
Daags na Driekoningen, gaat in veel huishoudens de kerstboom de woonkamer uit. De nepperd gaat gedemonteerd de zolder op, de boom met kluit mag nog een paar weken of maanden een langzame dood sterven naast de afvalemmer, of wordt - als het een bofkont is - teruggeplant bij de kweker.
Terug naar Toen: Avercamp in Eindhoven
Wie kent niet de winterse taferelen op doek vastgelegd door de zestiende eeuwse schilder Hendrik Avercamp?
De onverschrokken Broer Dirkx
“Prachtige zege van Broer Dirkx in motorcross te Waterschei” en “Weergaloze triomf van Broers Dirkx in het zand van St. Anthonis” zijn zomaar een paar krantenkoppen uit het Eindhovens Dagblad van 1962. Broer Dirkx uit Valkenswaard was geen doorsnee coureur, we hebben hier te maken met een vijfvoudig Nederlands Kampioen in de solocross en drievoudig Nederlands Kampioen in de zijspancross.
ZOEKEN...