Uw selectie
Terug naar toen: Aan onze gevallenen 1940-1945
Uitgestrekt liggende dode man op en deels onder doek. Ongesigneerd.
Terug naar toen; Catharina, Joseph, Hubertus en Wilhelmus (klokken, deel 2)
De Catharinakerk kreeg in april 1949 vier gloednieuwe klokken, gegoten bij Eijsbouts-Lips. De originele klokken waren tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers gevorderd en zijn zeer waarschijnlijk in de smeltoven beland om er oorlogstuig van te maken.
Puzzel voor een prijs
Paleoprijspuzzel ter gelegenheid van deelname Het Utrechts Archief aan ‘Wat staat daer?’ Puzzel mee en maak kans op historische ‘Atlas De Wit’ (lees meer)
Erfgoed Mierlo op de kaart
Erfgoed Mierlo op de kaart (lees meer)
Terug naar toen: De paden op met het Philips-De Jongh Ontspanningsfonds
Het bevorderen der geestelijke en lichamelijke ontspanning van de personeelsleden der N.V. Philips’ Gloeilampenfabrieken en hunne gezinnen. Dat was het ultieme doel van het Philips-De Jongh Ontspanningsfonds dat op 21 maart 1921 door Anton Philips en zijn echtgenote Anna werd opgericht. Het echtpaar Philips stortte vervolgens honderdduizend gulden in de pot van het fonds. Het jaar daarvoor hadden ze de Eindhovenaren al een stuk bosgrond cadeau gedaan dat werd ingericht als openbaar park, het Philips-De Jongh Wandelpark.
Terug naar toen: De LUMA-galerij
Het gaat niet goed met de Piazza. De door de Italiaanse architect Fuksas bedachte overkapping heeft kennelijk niet kunnen zorgen voor een prettige winkelsfeer. Het winkelend publiek mijdt de Piazza namelijk steeds vaker. En daarom gaan ze nu iets met hekken en rolluiken doen, schijnt.
‘Wat staat daer?’ twee keer op het erepodium van de Geschiedenis Online Prijs
‘Wat staat daer?’, de online oefentool om spelenderwijs oude handschriften te leren lezen, heeft maar liefst twee prijzen in de wacht gesleept voor de Geschiedenis Online Prijs 2017. De winnaars van deze tweejaarlijkse prijs voor de meest vernieuwende, verrassende of mooiste Nederlandse historische website of app werden gisteren bekend gemaakt door de jury, voorgezeten door historicus Ad van Liempt, tijdens een bijeenkomst in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag.
ZOEKEN...