Uw selectie
Tentoonstelling over (bijna) een eeuw trouwen in Kasteel Helmond
T/m 21 oktober toont Museum Helmond een tentoonstelling over (bijna) 100 jaar trouwen in Kasteel Helmond. Vanaf 1923 wordt er in het kasteel getrouwd. Reden temeer voor het museum om de geschiedenis in te duiken, en het publiek te laten zien hoe er in de tijd is getrouwd in Kasteel Helmond. Topstuk van de tentoonstelling is een bruidsjurk gemaakt van Royal Dutch wax, de stof is beschikbaar gesteld door Vlisco Helmond.
Terug naar toen; Mijnheer Remi
‘Een ietwat hoekige man, zeker geen dynamische persoonlijkheid. De taal der diplomaten lag hem niet. Hij miste soms gevoel voor proporties. Hij was niet van de achter-ommetjes, maar ging recht door zee. Daar was geen woord Frans bij.’ Desondanks was hij zeer geliefd. Mijnheer Remi werd hij genoemd door zijn personeel. ’s Ochtends was hij als eerste op kantoor, tijd voor ontspanning of vakantie gunde hij zichzelf nauwelijks, zelfs niet toen hij daarvoor ruimschoots de leeftijd en de middelen had.
Twee manen lang leven als in de IJzertijd
Woensdag 17 januari a.s. verzorgt heemkundelid Anneke Boonstra, van heemkundekring H.N. Ouwerling (Deurne)een lezing met de titel: Twee manen lang leven als in de IJzertijd. Aanvang 20.00 uur in Cultuurcentrum Martien van Doorne. Gratis toegang voor leden; € 2,50 entree voor niet-leden.
DRIJEHORNICK LEZING. KASTEEL GELDROP, heden en verleden
Sinds de 14e eeuw ligt Kasteel Geldrop tussen het centrum van Geldrop en het beekje de Kleine Dommel. De vier muurankers op de gevel van het kasteel markeren 1616, het jaar van de wederopbouw van het kasteel nadat het door de Geldersen was verwoest. 2016 was voor het bestuur van Stichting Kasteel Geldrop de aanleiding om het 400-jarig bestaan van het huidige kasteel te vieren met onder meer de uitgave van dit boek
Lezing over De 100 mooiste kerken van Noord-Brabant en De verdwenen kerken van Noord-Brabant door Wies van Leeuwen
Op vrijdag 19 januari om 19.00 uur is Wies van Leeuwen te gast bij boekhandel Van Piere. Hij zal een lezing geven over zijn twee boeken over kerken in Noord-Brabant: De 100 mooiste kerken van Noord-Brabant en De verdwenen kerken van Noord-Brabant. De toegang is gratis, aanmelden is gewenst via info@vanpiere.nl.
Terug naar toen; weeralarm
De kans op extreem weer neemt toe zeggen de klimatologen. Boosdoener is het veranderende klimaat. Veranderend klimaat of vette pech, Eindhoven heeft in het verleden het nodige voor de kiezen gehad.
Huize Agnetendal: van klooster tot kaarsenfabriek
Wie vanuit Valkenswaard over de Tienendreef Dommelen inrijdt, ziet aan de linkerkant een oude kloostermuur. Dit is het laatste restant van het oude vrouwenklooster Sint-Agnetendal, dat van 1453 tot 1716 in gebruik was. Achter deze in 1978 gerestaureerde muur kan men Huize Agnetendal zien verrijzen, waar vanaf het begin van de vorige eeuw kaarsenmakerij Rombauts gevestigd was.
ZOEKEN...