Uw selectie
Terug naar toen; Germaanse brozems
Wederom hebben we mogen genieten van een lang weekend. Het was immers het hoogfeest van Pinksteren. Behalve dat de christenen dan gedenken dat de Heilige Geest neerdaalde over Jezus zijn discipelen is het ook een gelegenheid om te genieten van een lang weekendje weg. Onze oosterburen trekken graag naar het Noordzeestrand getuige het groot aantal auto’s met Duitse kentekens op ’s heren wegen richting de kust.
Terug naar toen: Ruggengraat met happeningskuilen (deel 2)
Vorige week las u in deze rubriek over de presentatie van het Cityplan voor Eindhoven van architectenbureau Van den Broek en Bakema deze maand precies een halve eeuw geleden.
Terug naar toen: Ruggengraat (deel 1)
De luchtkwaliteit is naadje pet en de voetganger moet meer ruimte krijgen. De auto moet daarom worden teruggedrongen uit het centrum van Eindhoven. De oplossing wordt gezocht in het gedeeltelijk afsluiten en verkeersluw maken van de Vestdijk. Aan dit voornemen,de wijze van uitvoering en financiering kleven nog de nodige kanttekeningen. De gemeenteraad is er vooralsnog allerminst gerust op.
Terug naar toen; Catharina, Joseph, Hubertus en Wilhelmus (klokken, deel 2)
De Catharinakerk kreeg in april 1949 vier gloednieuwe klokken, gegoten bij Eijsbouts-Lips. De originele klokken waren tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers gevorderd en zijn zeer waarschijnlijk in de smeltoven beland om er oorlogstuig van te maken.
Puzzel voor een prijs
Paleoprijspuzzel ter gelegenheid van deelname Het Utrechts Archief aan ‘Wat staat daer?’ Puzzel mee en maak kans op historische ‘Atlas De Wit’ (lees meer)
Terug naar toen; En toen vertrokken de klokken (klokken, deel 1)
Volgens de katholieke traditie gaan de kerkklokken na de heilige mis op Witte Donderdag naar Rome om daar de paaseieren op te halen die op eerste Paasdag in grote getale worden gezocht en verorberd. Tijdens het paasfeest in april 1949 vierde Eindhoven ook de terugkeer van de klokken al kwamen deze niet terug van Rome…
Terug naar toen: De paden op met het Philips-De Jongh Ontspanningsfonds
Het bevorderen der geestelijke en lichamelijke ontspanning van de personeelsleden der N.V. Philips’ Gloeilampenfabrieken en hunne gezinnen. Dat was het ultieme doel van het Philips-De Jongh Ontspanningsfonds dat op 21 maart 1921 door Anton Philips en zijn echtgenote Anna werd opgericht. Het echtpaar Philips stortte vervolgens honderdduizend gulden in de pot van het fonds. Het jaar daarvoor hadden ze de Eindhovenaren al een stuk bosgrond cadeau gedaan dat werd ingericht als openbaar park, het Philips-De Jongh Wandelpark.
ZOEKEN...