Welkom bij de verhalen van RHCe. Ontdek de regio en filter op thema.
Uw selectie
Mijnheer Frits had het anders gewild.
Wanneer het aan “mijnheer Frits”en zijn toenmalige collega’s uit de Eindhovense industrie en de handeldrijvende middenstand had gelegen, zou het uiterlijk van onze stad er heel anders hebben uitgezien. De stad zou nooit doorsneden zijn geweest zoals nu het geval is. Een kopstation was het toverwoord.
Kaken in Peelland
Asociaal en ongepast gedrag, verhalen over het grote graaien en speculeren met publiek geld worden in de media vaak aan de kaak gesteld.
De Etos; half Eindhoven was er lid van.
In de hoogtijdagen van de Etos tussen 1960 en 1970 heeft “de Eendracht, Toewijding, Overleg en Samenwerking” een monopoliepositie in Eindhoven. Er zijn meer dan 100 verkooppunten. Die bestaan uit supermarkten en zelfbedieningswinkels, slagerijen, drogisterijen, slijterijen, doe het zelf artikelen, benzinepompen en heuse kolenboeren. Met meer dan zestigduizend leden is het de grootste lokale verbruikscoöperatie van ons land. Meer dan de helft van de Eindhovense gezinnen is er lid van.
Limburgia
Op de plek waar men vanaf de Markt de Heuvel Galerie binnen gaat, stond voorheen hotel-restaurant-café Limburgia.
Het springen van de toren
Op 20 januari 1888 ’s morgens om half tien werden de bewoners van Geldrop opgeschrikt door een luide knal; een kwartier later stortte het laatste restant van de eeuwenoude kerktoren in.
August Hendrik Sassen
Iedereen in Helmond die geïnteresseerd is in de lokale geschiedenis kent de naam August Hendrik Sassen.
Eeuwig Stiphout zonder mik
Ook in Stiphout stond vroeger een muziekkiosk. Ze stond op de hoek van de Dorpsstraat en de Croyseweg (nu meester Strikstraat).
ZOEKEN...