Uw selectie
Terug naar toen: Ruggengraat met happeningskuilen (deel 2)
Vorige week las u in deze rubriek over de presentatie van het Cityplan voor Eindhoven van architectenbureau Van den Broek en Bakema deze maand precies een halve eeuw geleden.
Terug naar toen: Ruggengraat (deel 1)
De luchtkwaliteit is naadje pet en de voetganger moet meer ruimte krijgen. De auto moet daarom worden teruggedrongen uit het centrum van Eindhoven. De oplossing wordt gezocht in het gedeeltelijk afsluiten en verkeersluw maken van de Vestdijk. Aan dit voornemen,de wijze van uitvoering en financiering kleven nog de nodige kanttekeningen. De gemeenteraad is er vooralsnog allerminst gerust op.
Terug naar toen; Tegen de gevel
De oplettende krantenlezer zal het de afgelopen weken zeker zijn opgevallen, de nieuwsberichten over auto’s die zich in de gevels van woningen boren met alle persoonlijke ellende en ravage van dien. Een moment van onoplettendheid, een plotselinge en onbedaarlijke niesbui, haperende techniek of een inschattingsfout kan ons geliefd voertuig veranderen in een sloopmachine of erger nog … een moordmachine.
Erfgoed Mierlo op de kaart
Erfgoed Mierlo op de kaart (lees meer)
Terug naar toen; En toen vertrokken de klokken (klokken, deel 1)
Volgens de katholieke traditie gaan de kerkklokken na de heilige mis op Witte Donderdag naar Rome om daar de paaseieren op te halen die op eerste Paasdag in grote getale worden gezocht en verorberd. Tijdens het paasfeest in april 1949 vierde Eindhoven ook de terugkeer van de klokken al kwamen deze niet terug van Rome…
Terug naar toen: De paden op met het Philips-De Jongh Ontspanningsfonds
Het bevorderen der geestelijke en lichamelijke ontspanning van de personeelsleden der N.V. Philips’ Gloeilampenfabrieken en hunne gezinnen. Dat was het ultieme doel van het Philips-De Jongh Ontspanningsfonds dat op 21 maart 1921 door Anton Philips en zijn echtgenote Anna werd opgericht. Het echtpaar Philips stortte vervolgens honderdduizend gulden in de pot van het fonds. Het jaar daarvoor hadden ze de Eindhovenaren al een stuk bosgrond cadeau gedaan dat werd ingericht als openbaar park, het Philips-De Jongh Wandelpark.
Terug naar toen: pantoffelparade
Hoe het komt dat wonen in de Eindhovense binnenstad lange tijd niet populair was? Niet populair is zelfs nog zacht uitgedrukt. Het aantal bewoners van de binnenstad is lange tijd op een hand te tellen geweest. Wonen boven winkels is niet altijd praktisch en veel winkels gebruiken de bovenverdieping voor de opslag van de winkelvoorraad.
ZOEKEN...