Uw selectie
Terug naar toen: Aan onze gevallenen 1940-1945
Uitgestrekt liggende dode man op en deels onder doek. Ongesigneerd.
Terug naar toen; En toen vertrokken de klokken (klokken, deel 1)
Volgens de katholieke traditie gaan de kerkklokken na de heilige mis op Witte Donderdag naar Rome om daar de paaseieren op te halen die op eerste Paasdag in grote getale worden gezocht en verorberd. Tijdens het paasfeest in april 1949 vierde Eindhoven ook de terugkeer van de klokken al kwamen deze niet terug van Rome…
Terug naar toen; annexatie (deel 2)
Precies een eeuw geleden werd in Eindhoven en omliggende dorpen gedelibereerd over de aanstaande en onvermijdelijke gemeentelijke herindeling. Het was iedereen inmiddels wel duidelijk dat de sterke groei van de industrie en bevolking bestuurlijk ingrijpen nodig maakte.
Terug naar toen: annexatie (deel 1)
Een poosje geleden deed Eindhovens nieuwe burgervader het nodige stof opwaaien. Hij had de woorden gemeentelijke herindeling in de mond genomen. In de ommelanden reageerde men als door een wesp gestoken.
Terug naar toen: televisie?
Terug naar toen: televisie? De smartphone, de laptop, de tablet, de computer en o ja, ook nog de televisie. Een groot deel van de dag zitten we wel op een of ander scherm of schermpje te kijken. Om de actualiteit te volgen, want we willen niks missen van wat er om ons heen gebeurt. Of dat nu een finale van een wielerkoers is, de exit-poll van de Tweede Kamerverkiezingen of een filmpje van de eerste stapjes van een (klein)kind. We kunnen ons een leven zonder beeldscherm eigenlijk niet meer voorstellen.
Terug naar toen: De LUMA-galerij
Het gaat niet goed met de Piazza. De door de Italiaanse architect Fuksas bedachte overkapping heeft kennelijk niet kunnen zorgen voor een prettige winkelsfeer. Het winkelend publiek mijdt de Piazza namelijk steeds vaker. En daarom gaan ze nu iets met hekken en rolluiken doen, schijnt.
‘Wat staat daer?’ twee keer op het erepodium van de Geschiedenis Online Prijs
‘Wat staat daer?’, de online oefentool om spelenderwijs oude handschriften te leren lezen, heeft maar liefst twee prijzen in de wacht gesleept voor de Geschiedenis Online Prijs 2017. De winnaars van deze tweejaarlijkse prijs voor de meest vernieuwende, verrassende of mooiste Nederlandse historische website of app werden gisteren bekend gemaakt door de jury, voorgezeten door historicus Ad van Liempt, tijdens een bijeenkomst in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag.
ZOEKEN...