Uw selectie
Cacaofabriek
Aan het spoor van Helmond naar Eindhoven staat bij het kanaal het gebouw van de Helmondse Cacaofabriek. Later werd het een cultureel centrum, maar vroeger was dit echt een cacaofabriek. Degenen die zeggen dat in Helmond al het oude verdwijnt, hebben het niet helemaal bij het rechte eind. De cacaofabriek ging al in 1932 ter ziele, maar nog steeds worden we aan deze bloeiende industrie herinnerd.
Onze Lieve Vrouw van Binderen
Voor veel mensen is het kapelletje op Binderen in Helmond een rustpunt in een jachtig bestaan. Het kapelletje wordt bezocht door mensen die er willen bidden, maar ook door mensen die gewoon even tot zichzelf willen komen. Een prominente plaats in het kapelletje wordt ingenomen door het Mariabeeld.
Ansichtkaart
Rond de eeuwwisseling van de 19e maar de 20e eeuw was het verzamelen van ansichtkaarten een echte rage. Via ansichtkaarten had men contact met de hele wereld. De teksten op de kaarten spraken vaak van een heel andere wereld dan men zich kon voorstellen.
Helmond in vogelvlucht 1963
Hoe langer je kijkt hoe meer je ontdekt. Dat werkt altijd het beste bij luchtfoto’s of in ieder geval foto’s die van grote hoogte genomen zijn. In dit geval is de opname gemaakt vanaf een hoogwerker die bij de aanleg van de Helmondse Traverse gebruikt werd.
Helmont aan de Ade
Bij dit artikel tonen wij u een onderdeel van een prent uit de collectie van het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven en wel het stuk dat slaat op Helmond.
Brand bij Carp
In de fotocollectie van het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven zit ook een rubriek calamiteiten. Hierin zitten veel foto’s van branden die Helmond geteisterd hebben. En dat zijn er nog al wat. Het valt op dat in de eerste helft van de twintigste eeuw veel fabrieken getroffen werden door enorme branden waarbij het hele fabrieksgebouw verloren ging.
ZOEKEN...