Uw selectie
Jan Stevensstraat
Hieronder ziet u een afbeelding van de Jan Stevensstraat in Helmond uit de periode dat nog maar een kant van de straat bebouwd was. Rechts op de foto ziet U nog weilanden liggen. Dat maakt het mogelijk om de foto grofweg te dateren.
Melk goed voor elk
Landelijk tafereel in Best, anno 1935.
Het grafeiland in de Warande
De Warande in Helmond, een jachtgebied dat in 1314 in bezit kwam van de Heren van Helmond, is nu een geliefd wandelgebied. In het midden bevindt zich een grafeiland met een grafkelder waar leden van de familie Wesselman van Helmond en aanverwanten liggen begraven.
Ziezo, al klaar
Op de hoek van de Markt en de Ameidestraat in Helmond zat al vanaf 1908 de kruidenierswinkel van Jacobus Johannes Ebben. Samen met Servaes Dames, Jan Aukes en Johannes Hettema werd in 1910 een winkelketen opgebouwd onder de naam “N.V. Handel in Koloniale Waren EDAH”. De beginletters van de namen van de stichters werden in deze naam verenigd.
Een nieuwe toekomst voor de Leonarduskerk
Met de slogan “Geef religieus erfgoed toekomst” trokken in 2008 affiches op de stations de aandacht voor het jaar van het religieus erfgoed. De verscheidenheid aan religieus erfgoed in Nederland is groot, maar staat ook onder zware druk.
Gouden jubileum H. Heinemans
Op 2 november 1935 vierde Henricus Heinemans het vijftigjarig jubileum van zijn kwekerij. Dat houdt in dat hij zijn zaak begon in 1885. Eigenlijk verwacht je niet dat er in die tijd al veel belangstelling was voor sierbloemen en –planten. Maar het is wel de tijd dat er in Helmond veel villa’s gebouwd werden waarbij mooie tuinen werden aangelegd. Bovendien zullen er ook veel fruitbomen geleverd zijn.
De laatste Helmondse Zouaaf
Een opname van een begrafenisstoet in de regen, op weg naar de ingang van de kerk. Met deze begrafenis werd het katholieke zouaventijdperk afgesloten. Het betreft hier namelijk de uitvaart van Hendrikus Rooijakkers op 26 februari 1934. Hij was de laatst overgebleven Helmondse zouaaf.
ZOEKEN...