Uw selectie
Cacaofabriek
Aan het spoor van Helmond naar Eindhoven staat bij het kanaal het gebouw van de Helmondse Cacaofabriek. Later werd het een cultureel centrum, maar vroeger was dit echt een cacaofabriek. Degenen die zeggen dat in Helmond al het oude verdwijnt, hebben het niet helemaal bij het rechte eind. De cacaofabriek ging al in 1932 ter ziele, maar nog steeds worden we aan deze bloeiende industrie herinnerd.
Onze Lieve Vrouw van Binderen
Voor veel mensen is het kapelletje op Binderen in Helmond een rustpunt in een jachtig bestaan. Het kapelletje wordt bezocht door mensen die er willen bidden, maar ook door mensen die gewoon even tot zichzelf willen komen. Een prominente plaats in het kapelletje wordt ingenomen door het Mariabeeld.
Kasteelpark
Onderstaand een oude foto uit ongeveer 1925 die een zomers beeld geeft. De tekst op de ansichtkaart vertelt U al meteen welk stukje Helmond hier te zien is.
Kanaaldijk 1928
Iedere Helmonder zal het kanaal en café Zeezicht herkennen. En dat de foto in 1928 genomen is staat er ook al op. Soms zijn afbeeldingen zo veelzeggend dat men er niet veel bij hoeft te vertellen. Toch valt er bij nader inzien nog heel wat op te merken over dit plaatje.
Ansichtkaart
Rond de eeuwwisseling van de 19e maar de 20e eeuw was het verzamelen van ansichtkaarten een echte rage. Via ansichtkaarten had men contact met de hele wereld. De teksten op de kaarten spraken vaak van een heel andere wereld dan men zich kon voorstellen.
Burgerlijk Armbestuur
De Jan Stevensstraat in Helmond ligt in een wijk, waar meer straten naar bekende Helmonders zijn genoemd. Voorbeelden daarvan zijn de Karel Raijmakersstraat, de Willem Prinzenstraat en de Coovelsstraat.
‘Terug naar God’-dag (3)
Na de aankomst van de hoge gasten op het MULO-terrein in Helmond voor de Terug-naar-God Dag op 25 september 1938 werd de feitelijke opening van de manifestatie verricht door de organisator en voorzitter van het Stuw-comité de heer Snackers.
ZOEKEN...