Uw selectie
Kluisstraat
In een van de fotoalbums van de Afdeling Publieke Werken van de Gemeente Helmond zitten opnamen van panden die in jaren zestig en zeventig door de gemeente zijn aangekocht. De meeste van die panden zijn inmiddels gesloopt. Met deze opnames kunnen we veel beelden van de verdwenen stad Helmond weer reconstrueren.
Koninginnedag in het begin van de jaren 1980
De Helmondse Atletiekvereniging organiseerde in 1980 de koninginneloop voor kinderen. P. Bezemer was er met zijn camera bij.
Molenstraat 162
Het archief van Publieke Werken van de Gemeente Helmond, berustende bij het Regionaal Historisch Centrum bevat een heleboel foto’s met beschrijvingen van panden die in de jaren zestig en zeventig door de gemeente zijn aangekocht. Vaak was het lot van deze panden de sloop. Niet alleen voor de aanleg van de Kasteeltraverse, maar ook voor de toegangswegen ernaar toe is door de Gemeente Helmond veel aangekocht en gesloopt. De foto’s geven daarmee een prachtig beeld van het verdwenen Helmond.
Toneeltraditie
Wist U dat Helmond een rijke toneeltraditie kent? Veel verenigingen ontstonden aan het einde van de 19e en de eerste helft van de 20e eeuw.
Een verborgen kapconstructie
In Eindhoven ontstond medio 2008 commotie over de sloop van een gedeelte van een van de oudste kapconstructies van de stad. Die constructie bevond zich in een pand aan de Vrijstraat dat ooit de fraaie naam had “Het Virginisch Schip”. De bouwdatum van deze kap wordt geschat op de periode tussen 1600 en 1650.
Annexatieperikelen
In 1923 kreeg Stiphout een nieuwe burgemeester, van der Weiden. Hij was tegen annexatie en bracht dat tot uiting door een nieuw gemeentehuis te bouwen.
Gala-avond De Keiebijters 1964
In de beginjaren van het stadscarnaval in Helmond werden allerlei initiatieven ontplooid die nu tot de vaste tradities van het Helmondse Carnaval behoren. Een van die tradities is de gala-avond van de Keiebijters.
ZOEKEN...