Uw selectie
Terug naar toen: een beschrijving van Eindhoven, deel 1
Dominee Stephanus Hanewinckel (1766-1856) was behalve predikant in diverse Hervormde Gemeenten ook schrijver. Zijn bekendste werk is ‘Reizen door de Meierij van ’s-Hertogenbosch in de jaren 1798-1799'. Hij beschrijft de door hem bezochte plaatsen en probeert de couleur locale alsook de inwoner te typeren.
Terug naar toen: oorlogstuig in de Olifant
Schappen boordevol marineblauw, luchtmachtgrijs en legergroen. Bouwpakketten van tanks, vliegtuigen en ander oorlogsmaterieel. De mensen van de Vredeswinkel moeten niks hebben van deze praktijk van oorlogsverheerlijking. En al helemaal niet als die ook nog verpakt in pakjesavondpapier meekomt op Pakjesboot 1 van de Goedheiligman en zijn entourage en vervolgens belandt in een schoentje behorend bij een smetteloze kinderziel.
Terug naar toen: B&W geeft zich bloot
Gezond zijn. Voor veel mensen is het vanzelfsprekend maar dat is het jammer genoeg niet. Inzamelingsacties voor de bestrijding van tal van ziektes en bewustwordingscampagnes wijzen daarop.
Een criminele lezing door Simon van Wetten
Niemand kan zijn lot ontlopen. Dat geldt voor de moderne mens,en dat was in de periode 1500-1800 niet anders. Dat wil niet zeggen dat in die drie eeuwen er niemand was die het lot tartte.
Feest met vuurwerk
Vijftig jaar getrouwd waren ze, Johannes Gruijters en Maria van Gestel uit de Tweede Haagstraat in Helmond. Op 11 februari 1930 zou dat groots gevierd worden.
Terug naar toen: vredelievend hulpmiddel
Deze maand, precies een halve eeuw geleden, in oktober 1966 dus, wachtte de Eindhovense gemeentepolitie een belangrijke gebeurtenis. Een jaar daarvoor had de gemeenteraad na veel wikken en wegen besloten om het korps uit te breiden met een nieuwe brigade.
ZOEKEN...