Uw selectie
Museum Kempenland in de Waag
Op 13 november 1954 kreeg Museum Kempenland dan eindelijk een eigen huisvesting in het Waagbouw aan de Paradijslaan. Ofschoon de initiatieven tot stichting van een oudheidkundig museum in Eindhoven al terug gingen tot de totstandkoming van Groot-Eindhoven in 1920, was het nog niet tot een eigen huisvesting gekomen.
Sinterklaas in 1944
Op 18 september was Eindhoven een vrije stad maar de oorlog ging verder. In de euforische roes van het bevrijdingsfeest vermoedde niemand welke beproevingen de stad nog te wachten stonden.
Speelplaatsen
Al sinds de jaren vijftig worden in Eindhoven speelplaatsen aangelegd in de nieuwe woonbuurten. Toen er in de naoorlogse periode de woningen als paddestoelen uit de grond schoten, begonnen ook architecten en sociologen zich te bezinnen over de indeling van de wijken.
Arabische prins bezoekt Eindhoven
Sinterklaas had Eindhoven nog maar net verlaten of er diende zich al weer een andere buitenlandse hoogwaardigheidsbekleder van formaat aan. Ditmaal in de persoon van prins Fahd al Feisal, burgemeester van Riyad en zoon van koning Ibn Saoed van Saoedi-Arabië.
Krijgt Marcus een zusje?
Anno 2005 was in de pers te lezen dat de stadsarcheoloog Nico Arts in maart opnieuw een opgraving start op het Catharinaplein om circa vijfhonderd skeletten bloot te leggen. De bedoeling is om van deze skeletten DNA-materiaal te ontfutselen en te zoeken naar een mogelijk verband tussen het overleven van pestplagen en het resistent zijn tegen het HIV-virus.
Heilige Joseph, patroon van de stad
De stad Eindhoven en omliggende dorpen begonnen in 1903 al aardig in elkaars richting te kruipen en het was slechts een kwestie van tijd voordat Groot-Eindhoven in 1920 een feit zou worden.
ZOEKEN...