Uw selectie
Terugblikken op de plannen voor de binnenstad
De na-oorlogse plannen voor de Eindhovense binnenstad.
De satépen
Wie zich nu hartje Eindhoven begeeft struikelt er over de vele hulpsinterklazen, winkelpieten en kerstmannen die koortsachtig cadeautjes bij elkaar sprokkelen voor jong en oud. Een lekker geurtje, luxe chocola, speelgoed, een paar warme sokken, een mooi boek voor bij de open haard?
Boerenleenbank - luchtbrug
Steeds meer kantoorpanden staan langdurig leeg en wachten daarom op herbestemming. Een van de oorzaken is ‘het nieuwe werken’.
Boeruh !
Boeruh boeruh, wordt nog al eens gescandeerd op de tribunes van het PSV voetbalstadion. Maar waarom eigenlijk? Vanwege de vele PSV-supporters die in het verre buitengebied wonen, daar waar de horizon wordt gedomineerd door varkens-, kippenstallen en ontelbare hectares voedermaïs?
Eindhoven en omgeving ideaal voor landlopers
Over Eindhoven en omgeving is veel goeds te zeggen en dat gebeurt in de media dan ook zeer regelmatig. Dat Eindhoven en het weidse groene achterland ook ideaal is, was, voor landlopers, dat geluid horen we dan weer niet. In 1967 wel, dankzij een verslaggever van de krant die zich verdiepte in het dagelijks leven van een Eindhovense landloper:
Er is niet veel veranderd
Wij schrijven september 2015. Het is acht uur ‘s avonds en Nederland heeft zich binnenshuis terug getrokken. Op tafel staan koffie, suiker, melk en gevulde koeken. Voor de kinderen is er limonade en chips. De televisie staat voor hen al uren aan. Alle tekenfilms en series zijn bekeken en maken plaats voor het nieuws van de dag.
Helmond en het nationaal gevoel
Begin 19e eeuw zijn er twee grote en voor Nederland grote gebeurtenissen te onderkennen, namelijk de inhuldiging van Willem I als souverein vorst der Nederlanden en de slag bij Waterloo waar Napoleon een grote nederlaag werd toegebracht. In die slag hadden Nederlandse troepen een groot aandeel, zo wil de Nederlandse versie van de geschiedenis toch.
ZOEKEN...