Uw selectie
Terug naar toen: Driekoningen voor de goede zaak
4 januari 1959: Een Driekoningenstoet trekt door de Eindhovense binnenstad. De koningen Melchior, Balthasar en Caspar, gezeten op een kameel doen ook het Stadhuisplein aan waar ze kort Herodus de koning van Jeruzalem spreken, zo vertelt de krant.
Terug naar toen: zomerkolder
Het is augustus en we zijn massaal vrij. Lekker op pad met de camper of gewoon heerlijk thuis. De kinderkamer behangen met Pokémonpapier of de zolder ombouwen tot fitnessruimte, want na de zomer gaan we écht aan de conditie werken. Traditiegetrouw zitten de nieuwsredacties ondertussen duimen te draaien want het is komkommertijd.
Terug naar toen: speciale fietsroutes voor Philipsmedewerkers
1949: Eindhoven bruist van de activiteit. De oorlog is al even achter de rug maar Eindhoven is nog druk met het herstellen van de geleden schade.
Terug naar toen | Eindhoven Tower
New York heeft Trump Tower, de inmiddels herrezen Twin Towers en nog heel veel meer towers. Eindhoven heeft inmiddels ook al de nodige hoogbouw waaronder het in aanbouw zijnde 75 meter hoge Studenthotel aan het Stationsplein dat langzaam maar zeker zijn gedaante toont aan de stad nu de bouwsteigers eromheen zo goed als verdwenen zijn.
Terug naar toen: jaarverslag (1)
Het einde van het jaar nadert. Het is inmiddels een traditie om dan terug te kijken op het recente verleden met jaaroverzichten en allerhande lijsten zoals de Top 2000 op Radio 2.
Terug naar toen: een beschrijving van Eindhoven, deel 2
Vorige keer gingen we ruim twee eeuwen terug in de tijd naar het Eindhoven gezien en beleefd door dominee Stephanus Hanewinckel. Klooster Ten Hage noch het rumoerig gezelschap in het Coffiehuis bevielen hem.
Het St. Antoniusgasthuis
In 1839 begon de nog jonge kloosterorde van de Zusters van Liefde van Tilburg op de Markt met het geven van katholiek onderwijs aan de Helmondse meisjes. Behalve met het onderwijs, hielden de zusters zich ook bezig met de zorg voor wezen en bejaarden. In 1901 wordt voor de bejaarden een apart gebouw neergezet in de Molenstraat. Onder de Helmondse burgerij werd geld ingezameld om het nieuwe gasthuis te kunnen bouwen naar en ontwerp van architect Jan Willem van der Putten. Op 26 juli 1902 werd het nieuwe gebouw geopend. Het kreeg de naam van St. Antoniusgasthuis, naar Antonius van Padua, een volgeling van St. Franciscus uit de dertiende eeuw.
ZOEKEN...