Uw selectie
Blue Diamonds het schip in
Gedrang, getrek en geduw. Maaiende armen, betraande gezichten en gegil. Heel veel gegil. Uiteenspattende illusies en een onzekere toekomst die wacht.
Het Eindhovensch Kanaal - poel des verderfs
Het in 1846 geopende Eindhovensch Kanaal bracht Eindhoven en de Eindhovenaren veel goeds, namelijk voedsel, steenkool, grondstoffen voor de opkomende industrie en werkgelegenheid. Het Kanaal heeft ook een ander, minder plezierig aspect.
Levend heidendom in een christelijk Europa
Heel Europa is overdekt met kerken, kloosters, kapellen, wegkapelletjes en -kruisen, kruiswegstaties en beelden. Overal in Europa kun je paters en nonnen zien rondlopen. Overal kun je kerkklokken horen luiden. Allerlei organisaties hebben of hadden tot voor kort het woord 'christelijk' of 'katholiek' voor hun naam staan.
Het Eindhovensch Kanaal
Met een heilige mis in de Sint Catharinakerk op 28 oktober 1846 op het zeer onchristelijke tijdstip van 6 uur in de ochtend begonnen de feestelijkheden met betrekking tot de officiële opening van het Eindhovensch Kanaal.
Het 18 Septemberplein, de kameleon van Eindhoven
Zijn er gebieden in Eindhoven die net zo vaak en ingrijpend op de schop zijn gegaan als de omgeving van het station en het huidige 18 Septemberplein?
Exit Jan de Bus
In de jaren twintig van de twintigste eeuw kent Helmond naast de stroomtram al een particuliere stadsbus.
Op werkbezoek, deel 2
Baron van Voorst tot Voorst bezocht in de hoedanigheid van Commissaris van de Koningin diverse keren Eindhoven. Hij ziet in de periode 1894-1928 Eindhoven veranderen van een slaperig provinciestadje in een industriestad.
ZOEKEN...