Gouden bruidspaar Van Riet-Wittig

Het gouden bruidspaar

Deze foto is genomen tijdens de viering van het vijftigjarig huwelijk van Henricus Albertus van Riet en Maria Huberta Wittig. Die viering was in 1938 op 27 juni. De foto is dus al behoorlijk oud. En het betreft dan mensen die in 1888 trouwden. Met zo’n foto ga je een heel stuk in de tijd terug. Er staan verschillende generaties op de foto, waarbij we ons moeten bedenken dat ook de kinderen inmiddels bejaarde mensen zijn.

Bovenste rij v.l.n.r. Hendrik Kreekels (1908, kleinzoon); Theo van de Kuilen, Dien Verberne; Toni van Hout; Gerarda Kreekels (1920, kleindochter); Maria Wittig (zus); Adrianus Boerenkamp

Zittend: Nellie van de Kerkhof (1916, gehuwd met Hendrik Kreekels); Henrica van Riet (1899 dochter); de bruidegom Henricus Albertus van Riet, geboren Helmond 7 oktober 1867; de bruid Maria Huberta Wittig, geboren Helmond 1 november 1861; Antoon Kreekels (schoonzoon); Truus van Bree (1917, gehuwd met kleinzoon Lambert).

Bruidsmeisjes links: Joke van der Linden, Nellie Kreekels (dochter van Antoon), Zus Koudijzer, Marietje Zeegers, Ria van Duppen.

Bruidsjonkers: Willy van der Kuilen, Frans Kreekels, Antoon Kreekels (zoon van Antoon).

Bruidsmeisjes rechts: Marie Kolen, B. Meulenhof, Dien van Mierlo, Netje Melis, Marietje van Eijk, Stien van de Putten, Miesje Vincent.

Het echtpaar woonde in de Heistraat op nummer 148. Hetzelfde nummer prijkt duidelijk op het huis waarvoor de foto genomen is. Ik neem daarom aan dat het feest thuis gevierd is. De krant De Zuidwillemsvaart heeft een verslag van de feestdag opgenomen. Daaruit blijkt dat de Heistraat versierd was en iedereen vlaggen uit had hangen. Het gouden echtpaar met hun gasten, waaronder veertien bruidjes, werd ’s morgens naar de H. Hartkerk gereden voor een mis met drie heren. ’s Avonds was er tijd voor muzikale hulde. Eerst trad het Helmonds Dames en Mannenkoor op. Vervolgens lieten Phileutonia en het Helmonds Muziekcorps zich horen.

Bij het organiseren van een feest ter ere van een gouden bruiloft stond men er vroeger niet alleen voor. Het was niet zo zeer de familie die het feest verzorgde, maar de buurt. Ook in dit geval was er een feestcomité onder voorzitterschap van P. Vincent. Hij was dan ook degene die aan het einde van de dag, namens het gouden paar en de familie, de buurtbewoners dankte voor de wijze waarop zij het feest luister hadden bijgezet.

Collectie Regionaal Historisch Centrum Eindhoven.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid




Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Twee matadoren
Wapen Woensel
images/hourglass.png

ZOEKEN...