Uw selectie
Familie Leloup
Als we een tweetal ansichtkaarten van Helmond uit het begin van de 20e eeuw met elkaar vergelijken, is de gelijkenis van een tweetal panden van de familie Leloup opvallend.
Slagerij Van Treeck
De foto’s, gebruikt bij verhaaltjes over stukjes Helmond die verdwenen zijn, komen uit een serie foto’s die in opdracht van Publieke Werken genomen is. De panden in die serie stonden op de nominatie om aangekocht te worden door de gemeente. Vaak gebeurde dit met het voornemen om de panden te slopen. De foto’s zijn gemaakt door foto Prinses.
Noord-Koninginnewal
Onderstaande foto past in de reeks die wij hier ‘verdwenen Helmond’ zouden willen noemen. Het betreft de twee panden van Jan van der Horst op de Noord-Koninginnewal nr. 53 en 55. De situatie ter plekke is sterk veranderd, maar door vergelijking van oude met nieuwe kaarten van Helmond kan men nog bepalen waar de panden gestaan hebben.
Klooster Stiphout
De onderstaandefoto hing aan de muur tijdens een receptie bij gelegenheid van het afscheid van een medewerkster van de afdeling personeelszaken bij de gemeente Helmond. Dit had uiteraard een reden. In dit witte gebouw begon zij haar loopbaan.
Luchtfoto Helmondse Markt en omgeving
Bij het bestuderen van een luchtfoto zijn kerktorens een gemakkelijk oriëntatiepunt. Aan torens is op deze luchtfoto van Helmond uit 1950 geen gebrek. Het zijn er vier.
Cacaofabriek
Aan het spoor van Helmond naar Eindhoven staat bij het kanaal het gebouw van de Helmondse Cacaofabriek. Later werd het een cultureel centrum, maar vroeger was dit echt een cacaofabriek. Degenen die zeggen dat in Helmond al het oude verdwijnt, hebben het niet helemaal bij het rechte eind. De cacaofabriek ging al in 1932 ter ziele, maar nog steeds worden we aan deze bloeiende industrie herinnerd.
Kamstraat
Bij het zien van onderstaande foto krijg je het idee dat je kunt zien hoe het middeleeuwse Helmond er ongeveer uitgezien heeft. Het wooncomplex ademt echt nog de sfeer van heel lang geleden.
ZOEKEN...