Uw selectie
De Elfstedentocht van 1963.
Zodra het schaatsseizoen weer is begonnen, worden in overdekte ijshallen op geavanceerde klapschaatsen, de nodige wedstrijden gereden. De winnaar van nu is dat vooral dankzij een goede beheersing van de schaatstechniek. Vroeger draaide het daarentegen veel meer om kracht en het vermogen om echt af te kunnen zien.
De Boulevard.
Het 18 Septemberplein dat in 1955 is aangelegd, is sindsdien voortdurend onderwerp van plannenmakerij geweest. Diverse architecten hebben ontwerpen gemaakt om de ‘Boulevard van Eindhoven’ te verfraaien.
Fietsersleed.
Deze foto gemaakt in 1968 van het 18 Septemberplein in Eindhoven laat zien dat de geschiedenis zich herhaalt. Steeds weer wordt er gewerkt aan het verbeteren van de verkeerssituatie.Ook het fietspadennet is flink verbeterd sinds die tijd. Jammer alleen dat de regels in het verkeer niet zo nauw genomen worden.
Loltrappen met roltrappen
Een krop sla voor 15 cent, twee voor 25 cent zelfs en als uitsmijter in het zelfbedieningsrestaurant ‘Pommes frites met appelmoes en twee vleescroquetten voor 1 gulden en 25 cent’.
Eindhoven in de jaren 1970.
De Eindhovense Scheurkalender van 2006 nam de scheurder mee naar de roerige jaren zeventig van de twintigste eeuw. Die jaren werden grotendeels gekenmerkt door het activisme.
Gelukkig met Spaanse hulp.
‘Philips is zeer gelukkig met de Spanjaarden’, zo schreef een dagbladjournalist die in 1963 een artikel wijdde aan een nieuw verschijnsel in Eindhoven. Hij doelde dus niet op de Sint en zijn helpers die Eindhoven al sinds mensenheugenis bezoeken, maar op de ongeschoolde landarbeiders die door Philips naar Eindhoven waren gehaald.
Driek de Veldwachter
De veldwachter van vroeger kon rekenen op respect en ontzag van de bevolking. Vooral Strijp kon trots zijn op haar veldwachter Hendricus Senders, beter bekend als “Driek de Veldwachter met zijn es ist erreicht-knevel”, zoals de krant het bij zijn 25-jarig jubileum omschreef.
ZOEKEN...