Uw selectie
Een schaakstuk met runen- inscriptie
Vriendelijke oma
Son & Breugel – Zo een vriendelijke oma willen alle kinderen wel. Ten minste, dat denken we als we haar vriendelijke gezicht bekijken. Want we kennen haar niet.
Nieuw Rixtel
Aarle-Rixtel – De brug draait hortend open, het schip ploegt voorbij en de fotograaf drukt af.
De gouden helm uit de Peel
De Romeinse helm die op 17 juni 1910 door turfsteker Gebbel Smolenaars in de Peel bij Helenaveen is gevonden, spreekt bijna een eeuw later nog steeds tot de verbeelding. Leo Kluijtmans, de ‘ziener van de Peel’, is zijn leven lang met de Romein en zijn helm bezig geweest. Wetenschappers hebben zich de voorbije 15 jaar vanuit diverse oogpunten verdiept in het vondstmateriaal. De vergulde helm duikt in allerlei namen in Deurne op en Helenaveen kent zelfs een tinnen miniatuurhelm als souvenir voor toeristen die steeds meer in de Peel neerstrijken. Tingieter Jos Crommentuijn giet in zijn ‘Atelier Peelwerk’ nu de Peelschat in zuiver tin naar een ontwerp van Helenaveenkenner André Vervuurt.
Pastoor in Asten
Eind 2007 vierde Astens pastoor Piet Schellens zijn gouden priesterfeest. En met ingang van 1 januari 2008 is hij met emeritaat; pastoor af van de jonge Angelus parochie. Pater Schellens blijft echter beschikbaar voor zijn parochianen, omdat er nog geen nieuwe pastoor benoemd is. In het jubileumboekje zijn pastoors opgenomen die hem in Asten voorgingen. Dit lijstje begint met pastoor Smits in 1893.
Oorlogs- en vredesmonumenten in Asten
Tijdens Dodenherdenking op 4 mei 2008 werden bij het herdenkingsmonument in het Moussaultpark in Asten negen plaquettes onthuld. De plaquettes dragen de namen van 94 slachtoffers van oorlogsgeweld tussen 1940 en nu. Martien Klaus is de initiatiefnemer voor de plaquettes; de vermelding van de namen van de slachtoffers is een lang gekoesterde wens van veel Astense nabestaanden van de slachtoffers.
Vader Jacob had zeven zonen
Helmond – Deze keer een familiefoto uit het archief van de familie Coovels.
ZOEKEN...