Uw selectie
De eerste Helmondse stadsdiensten
Op 31 mei 1948 begon de BBA in Helmond met de eerste stadsdienst met autobussen. Er waren drie lijnen die werden gereden met gereviseerde kleine Fordbussen.Op de dag ervoor, een zondag, werd op de eerste feestelijke rit het college van burgemeester en wethouders rondgereden met een aantal hoge heren van de busmaatschappij.
Brand bij Carp
In de fotocollectie van het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven zit ook een rubriek calamiteiten. Hierin zitten veel foto’s van branden die Helmond geteisterd hebben. En dat zijn er nog al wat. Het valt op dat in de eerste helft van de twintigste eeuw veel fabrieken getroffen werden door enorme branden waarbij het hele fabrieksgebouw verloren ging.
Tien jaar bevrijding in 1954
Op 25 september 1954 was het tien jaar geleden dat Helmond werd bevrijd. Dit werd in de stad uitbundig gevierd.Er was een plechtige bijeenkomst in de raadzaal waar het portret werd onthuld van koningin Juliana, gemaakt door de schilder Theo van Delft.
‘Terug naar God’-dag (2)
De ‘Voor God’-dag op 25 september 1938 in Helmond vergde voor de organisatie zeer veel voorbereiding. Op het MULO-terrein werd voor die dag een tribune opgericht waarvoor belangstellenden plaatsen konden reserveren. De tribunezitters kwamen allemaal via een aparte ingang binnen en namen niet deel aan de grote stoet.
Melk goed voor elk
Landelijk tafereel in Best, anno 1935.
Het grafeiland in de Warande
De Warande in Helmond, een jachtgebied dat in 1314 in bezit kwam van de Heren van Helmond, is nu een geliefd wandelgebied. In het midden bevindt zich een grafeiland met een grafkelder waar leden van de familie Wesselman van Helmond en aanverwanten liggen begraven.
Ziezo, al klaar
Op de hoek van de Markt en de Ameidestraat in Helmond zat al vanaf 1908 de kruidenierswinkel van Jacobus Johannes Ebben. Samen met Servaes Dames, Jan Aukes en Johannes Hettema werd in 1910 een winkelketen opgebouwd onder de naam “N.V. Handel in Koloniale Waren EDAH”. De beginletters van de namen van de stichters werden in deze naam verenigd.
Een nieuwe toekomst voor de Leonarduskerk
Met de slogan “Geef religieus erfgoed toekomst” trokken in 2008 affiches op de stations de aandacht voor het jaar van het religieus erfgoed. De verscheidenheid aan religieus erfgoed in Nederland is groot, maar staat ook onder zware druk.
ZOEKEN...