Uw selectie
Kluisstraat
In een van de fotoalbums van de Afdeling Publieke Werken van de Gemeente Helmond zitten opnamen van panden die in jaren zestig en zeventig door de gemeente zijn aangekocht. De meeste van die panden zijn inmiddels gesloopt. Met deze opnames kunnen we veel beelden van de verdwenen stad Helmond weer reconstrueren.
Koninginnedag in het begin van de jaren 1980
De Helmondse Atletiekvereniging organiseerde in 1980 de koninginneloop voor kinderen. P. Bezemer was er met zijn camera bij.
De muziekkiosk
De muziekkiosk op de Markt in Helmond.
De Hulsbosch, een boerderij met geschiedenis
Aan de Mierloseweg ontstond in 2008 onrust over sloopplannen van boerderij “De Hulsbosch”. De leegstaande boerderij zou plaats moeten maken voor een appartementsgebouw. In de buurt werd een actiecomité opgericht dat wil dat het pand bewaard blijft. De tegenstand is gedeeltelijk ontstaan omdat bewoners aan de Oranjelaan niet graag een groot gebouw achter hun tuin willen zien verschijnen.
Pasen
Pasen valt altijd op de eerste zondag na de eerste volle maan in het voorjaar. De vroegst mogelijk datum is 22 maart.
Annexatieperikelen
In 1923 kreeg Stiphout een nieuwe burgemeester, van der Weiden. Hij was tegen annexatie en bracht dat tot uiting door een nieuw gemeentehuis te bouwen.
Het patronaat
Het patronaatswerk ontstond in het begin van de twintigste eeuw. De beweegredenen hiervoor worden beschreven in de besluiten die genomen zijn tijdens de diocesane katholiekendag op 20 augustus 1905.
Kloostersteeg
Dit artikel gaat over een klein straatje in Helmond, de Kloostersteeg, die loopt vanaf de Molenstraat naar Doorneind. De straat heeft in 1920 zijn naam gekregen en werd vernoemd naar het dichtbij gelegen klooster van de paters Kapucijnen. Nu ligt het Zuidende tussen de toenmalige tuin van de paters en het straatje, zodat het verband met het klooster en de steeg niet meer zo duidelijk is.
ZOEKEN...