Uw selectie
Duivel, trek eens!
Een verhaal uit de tijd dat men nog geloofde in duivels, heksen, weerwolven en spoken in Eindhoven en omgeving in de 18de en 19de eeuw.
Sprookjesstad Lilliput.
In Engeland en Duitsland waren ze al een bekende attractie, maar nu was ook Nederland aan de beurt. Na Amsterdam en Arnhem werd Eindhoven van 7 tot 18 april 1937 bezocht door de Sprookjesstad Lilliput.
De familie Meulemans en Stad Rotterdam
De tegenwoordige Markt van Eindhoven is al lang niet meer te vergelijken met de Markt uit het begin van de 20e eeuw. Veel markante panden zijn in de loop der jaren verdwenen.
De Boulevard.
Het 18 Septemberplein dat in 1955 is aangelegd, is sindsdien voortdurend onderwerp van plannenmakerij geweest. Diverse architecten hebben ontwerpen gemaakt om de ‘Boulevard van Eindhoven’ te verfraaien.
De marechaussee op de Grote Berg
Bij Besluit van 26 oktober 1814 werd door koning Willem I, naar voorbeeld van de Franse gendarmerie, het ´Corps de Marechaussée´opgericht. Pas zo’n vier jaar later laat de gouverneur van Noord-Brabant aan de gemeente Eindhoven weten dat er in Eindhoven een brigade van de marechaussee gevestigd zal worden.
Loltrappen met roltrappen
Een krop sla voor 15 cent, twee voor 25 cent zelfs en als uitsmijter in het zelfbedieningsrestaurant ‘Pommes frites met appelmoes en twee vleescroquetten voor 1 gulden en 25 cent’.
Gelukkig met Spaanse hulp.
‘Philips is zeer gelukkig met de Spanjaarden’, zo schreef een dagbladjournalist die in 1963 een artikel wijdde aan een nieuw verschijnsel in Eindhoven. Hij doelde dus niet op de Sint en zijn helpers die Eindhoven al sinds mensenheugenis bezoeken, maar op de ongeschoolde landarbeiders die door Philips naar Eindhoven waren gehaald.
ZOEKEN...