Uw selectie
De molen van Van Stekelenburg
In 1883 kocht Karel Herman van Stekelenburg in Vlaardingen een molen. De molen werd voorzichtig afgebroken en in 1884 in Helmond aan de Molenstraat weer opgebouwd. Daar heeft de molen tot 1954 gestaan.
Watersnoodramp 1953
In februari 1953 werden Zeeland en delen van Zuid-Holland en westelijk Noord-Brabant getroffen werden door een watersnoodramp.
Weg op den Heuvel 15 en 17
Het feit dat de panden eigendom waren van de firma Everts en Van der Weijden betekent niet automatisch dat er werknemers van die firma in de huizen woonden.
Weg op den Heuvel 11
De in 1843 in Oyen geboren Albertus Johannes Julianus Ramaer vestigt zich na zijn huwelijk met Elisabeth Vincent in 1872 als logement- en koffiehuishouder in de Groenstraat.
Weg op den Heuvel 45-47
Weg op den Heuvel 9
De Weg op den Heuvel loopt nog precies als vroeger. Toch zal iemand die vijftig jaar niet in Helmond is geweest de straat niet herkennen. De bebouwing is, op een enkel pand na, geheel gewijzigd. Rond 1970 kocht de gemeente Helmond allerlei panden in de stad aan. Deze panden zijn daarna vaak gesloopt in het kader van stadsvernieuwing en het doortrekken van wegen of iets dergelijks. De dienst Publieke Werken maakte van de panden die de gemeente wilde aankopen een foto, die voorzien werd van een korte beschrijving van de pand met vermelding van de eigenaar. Deze foto’s vormen nu een prachtige bron om een stuk verdwenen Helmond te reconstrueren. De albums met deze foto’s bieden U de gelegenheid om de Weg op den Heuvel te bekijken zoals deze vroeger was.
De goede moordenaar
Een prachtig beeld van een drukke marktdag in Helmond ongeveer 100 jaar geleden. Helemaal links staat het stadhuis. De deur is open . Aan de deur hangen de mededelingen, zoals huwelijksaankondigingen. Rechts van het stadhuis is de villa van Prinzen-Raijmakers.
ZOEKEN...