Uw selectie
Gouden bruidspaar Van Riet-Wittig
Deze foto is genomen tijdens de viering van het vijftigjarig huwelijk van Henricus Albertus van Riet en Maria Huberta Wittig. Die viering was in 1938 op 27 juni. De foto is dus al behoorlijk oud. En het betreft dan mensen die in 1888 trouwden. Met zo’n foto ga je een heel stuk in de tijd terug. Er staan verschillende generaties op de foto, waarbij we ons moeten bedenken dat ook de kinderen inmiddels bejaarde mensen zijn.
Helmonds nieuwe grondgebied
Eeuwenlang bleef het grondgebied van Helmond hetzelfde. De stadskern binnen de wallen en De Haag vormden het voornaamste deel van de bebouwing. Langs de uitvalstraten zoals de Heistraat en de Molenstraat bevond zich ook nog wat bebouwing. Daarbuiten waren eenzame boerderijen of buurtschappen.
Gebroeders Spoorenberg
Op 9 september 1892 lieten drie zoons van Jacobus Hubertus Spoorenberg zich op de foto zetten. Ze lieten dit doen door fotograaf Günther in Brussel. Het is daarom aannemelijk dat het drietal zich op die dag in de Belgische hoofdstad bevond.
Nationaal knevelconcours
Op 16 augustus 1903 werd in Helmond het nationaal knevelconcours gehouden. In die tijd was de industrialisatie in Helmond in volle gang. In de stad woonden niet alleen arbeiders, maar ook de leidinggevenden van de vele fabrieken, middenstanders en ambtenaren. Al deze mensen zochten na een dag werken naar vertier.
Binderstraat en Markt
Onderstaande ansichtkaart is een mooi plaatje van dat wat nu de Marktstraat heet. De kaart is op 28 augustus 1919 vanuit Helmond naar Wenen gestuurd. Blijkbaar heeft de kaart vanuit Wenen de weg ook weer terug gevonden.
Familie Van den Boogaart
Een familiekiekje dat, getuige de ernst op de gezichten, niet ter gelegenheid van een verjaardagsfeestje genomen is. Te zien zijn een man en vrouw met twee mannelijke kloosterlingen.
Familie Strijbosch (1)
Bakker Peter Strijbosch trouwt op 24 april 1866 met Maria Elisabeth van Geffen. In juni van datzelfde jaar begint hij een bakkerij in de Kerkstraat in Helmond. Blijkbaar gaan de zaken goed. Enkele jaren daarna kunnen zij een pand kopen aan wat dan nog het Binderseind genoemd wordt, maar nu Marktstraat heet. Het pand dat er staat, wordt afgebroken en in de nieuwbouw die daarvoor in de plaats komt zet Peter zijn bakkerszaak voort. Minder geluk heeft het echtpaar met hun kinderen. Zij krijgen zeven kinderen, waarvan de oudste een tweeling is. Alle kinderen sterven op heel jonge leeftijd. De meesten al heel snel na de geboorte. Eén kind wordt anderhalf jaar. In 1878 wordt het laatste kind geboren. Mevrouw Strijbosch overlijdt in het kraambed, haar kind enkele weken later.
ZOEKEN...