Uw selectie
De molen van Van Stekelenburg
In 1883 kocht Karel Herman van Stekelenburg in Vlaardingen een molen. De molen werd voorzichtig afgebroken en in 1884 in Helmond aan de Molenstraat weer opgebouwd. Daar heeft de molen tot 1954 gestaan.
Watersnoodramp 1953
In februari 1953 werden Zeeland en delen van Zuid-Holland en westelijk Noord-Brabant getroffen werden door een watersnoodramp.
Weg op den Heuvel 15 en 17
Het feit dat de panden eigendom waren van de firma Everts en Van der Weijden betekent niet automatisch dat er werknemers van die firma in de huizen woonden.
Weg op den Heuvel 27 en 29
Het is opvallend hoeveel mooie panden er aan de Weg op den Heuvel stonden.
Weg op den Heuvel 31
Het pand Weg op den Heuvel 31 in Helmond heeft een statige uitstraling. Heel lang werd het bewoond door verschillende leden van de familie Wilbers die er een schildersbedrijf hadden. Bij het inzoomen op de foto valt dat nog te lezen op het bord dat boven het huisnummer bevestigd is.
Familie Van den Nieuwenhof
Weg op den Heuvel 21
Op onderstaande foto ziet u het pand Weg op den Heuvel 21. Dit pand werd in 1973 verkocht aan de gemeente Helmond om gesloopt te worden. Zoals U op de foto kunt zien is het een prachtige woning met mooie versieringen boven de ramen en onder de dakgoot. Oorspronkelijk waren het linker- en rechtergedeelte symmetrisch. In 1954 werd er een verbouwing gerealiseerd naar een ontwerp van architect Magis. Toen werd in het linkerraam een deur aangebracht. Vermoedelijk was de toegang tot het pand daarvoor aan de zijkant gesitueerd, in de onderdoorgang die links op de foto nog net te zien is. Volgens de omschrijving in het album is het een woonhuis met loods. De bovenwoning wordt verhuurd.
Weg op den Heuvel 23 en 25
De panden 23 en 25 aan de Weg op den Heuvel vormden een geheel. In het linkerpand op nummer 23 is een café gevestigd. Op het raam staat links “H. Slegers” en rechts “Vergunning”. Ook de gevelreclame maakt duidelijk dat het hier om een café gaat.
ZOEKEN...