Uw selectie
Onthulling oorlogsmonument 18 september 1954
De oorlog mocht dan vijf jaar geduurd hebben, aan de totstandkoming van een monument om die periode te gedenken ging een strijd van tien jaar vooraf. Beschuldigingen van wansmaak, een schertsvertoning en een gebrek aan stijl waren wel de minste kwalificaties om diverse ontwerpen in de prullenmand te doen belanden.
Opening Catharinalyceum
7 januari 1954 was voor het katholiek middelbaar onderwijs een merkwaardige dag . Door de groei van het aantal leerlingen was het besluit genomen de tweelingschool te splitsen.
Museum Kempenland in de Waag
Op 13 november 1954 kreeg Museum Kempenland dan eindelijk een eigen huisvesting in het Waagbouw aan de Paradijslaan. Ofschoon de initiatieven tot stichting van een oudheidkundig museum in Eindhoven al terug gingen tot de totstandkoming van Groot-Eindhoven in 1920, was het nog niet tot een eigen huisvesting gekomen.
Sinterklaas in 1944
Op 18 september was Eindhoven een vrije stad maar de oorlog ging verder. In de euforische roes van het bevrijdingsfeest vermoedde niemand welke beproevingen de stad nog te wachten stonden.
Speelplaatsen
Al sinds de jaren vijftig worden in Eindhoven speelplaatsen aangelegd in de nieuwe woonbuurten. Toen er in de naoorlogse periode de woningen als paddestoelen uit de grond schoten, begonnen ook architecten en sociologen zich te bezinnen over de indeling van de wijken.
Animali geopend
Op donderdag 10 mei 1951, dezelfde dag dat bekend werd dat Eindhoven de tweede Technische Hogeschool van Nederland zou krijgen, was het zover. Vogel- en Dierenpark “Animali” werd door Burgemeester Kolfschoten in het bijzijn van een select publiek officieel geopend.
In de greep van de kou
Winter 1956. Menigeen zal dan terugdenken aan de Elfstedentocht die onder uiterst barre omstandigheden op woensdag 15 februari verreden werd.
ZOEKEN...