De Provinciale Noordbrabantsche Courant over het St. Jacobusgesticht (1911)

Het St. Jacobusgesticht in het begin van de 20e eeuw

Op 10 mei 1911 verscheen een artikel in de Provinciale Noordbrabantsche Courant over de uitbreiding van het St. Jacobusgesticht en inzegening van de bijbehorende kapel.

Citaat uit het artikel:

“Over het gebouw willen wij nog melden dat flinke luchtige kamers zijn bijgebouwd voor verblijf- en slaapkamers van patiënten die hier, onder de zorgvuldige verpleging der Eerw. zusters, in het Sanatorium voor longlijders, verbonden aan het gesticht, genezing zoeken en waaraan wegens het drukke gebruik dier inrichting ook behoefte was. De prachtige kapel, ontworpen door den heer A. G. Van Gestel, architect te Eindhoven, is zeer ruim en luchtig en is versierd met een prachtig altaar en banken uit het bekende atelier van den heer J. Custers te Stratum (http://bit.ly/1PoX0sX). Bezijden van het altaar zijn aangebracht sierlijke Gods- en andere lampen, gedragen door geornamenteerde armen en gekomen evenals de fijn afgewerkte tabernakeldeur uit het beroemde atelier van den heer H. v. Gardingen te Eindhoven”.

Lees het hele artikel op  http://bit.ly/29eVcQy

 

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid




Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Pensionaat voor jonge heren
Het Badhuis van de Hoop
Eindhoven heeft een Albert Heijn
Deken vanHaaren bij zijn toespraak voor de grafkapel van pastoor van der Hagen aan de Hortsedijk te Helmond in 1954. Fotograaf onbekend.
images/hourglass.png

ZOEKEN...