Welkom bij de verhalen van RHCe. Ontdek de regio en filter op thema.
Uw selectie
Heilige Joseph, patroon van de stad
De stad Eindhoven en omliggende dorpen begonnen in 1903 al aardig in elkaars richting te kruipen en het was slechts een kwestie van tijd voordat Groot-Eindhoven in 1920 een feit zou worden.
Voortaan eigen zwembroek meebrengen!
In 1956 besloot de Eindhovense gemeenteraad de tarieven voor het zwemmen in de IJzeren Man flink op te schroeven omdat zij die tot dusver abnormaal laag achtte. Volgens de toen geldende verordening was het tarief voor losse baden voor alle dagen gelijk.
Atoom, hoop voor de toekomst.
Zo heette de tentoonstelling die van 11 tot en met 16 februari 1955 te zien was op de Markt in Eindhoven. Het tentoonstellingscomplex werd gevormd door vijf trailers waarvan de wanden en vloeren uitgeschoven konden worden, waardoor er een oppervlak van zestienhonderd vierkante meter werd verkregen.
Zuidelijk Toneel van start.
Op 13 september 1956 ging in de Philips Schouwburg Nederlands jongste beroepstoneelgezelschap “Het Zuidelijk Toneel” van start.
De verdwenen beiaard
In 1966 bestonden de Philipsfabrieken 75 jaar. Alle reden voor het personeel dus om het bedrijf een origineel cadeau aan te bieden.
De Baptistenkerk aan de Marconilaan.
Op zaterdag 21 juli 1956 werd de splinternieuwe Baptistenkerk aan de Marconilaan in Eindhoven geopend. Met het nieuwe gebouw kwam er een einde aan het ruimtetekort waarmee de Baptistengemeente te Eindhoven al jaren had te kampen.
Beroving door funeste invloed beeldroman.
"Drie jeugdige fabriekarbeiders uit Eindhoven stonden voor het Hof in Den Bosch in hoger beroep terecht wegens een groot aantal berovingen met en zonder geweldpleging van passanten in de Eindhovense binnenstad. Zo te zien keurige kerels, afkomstig uit een degelijk arbeidersmilieu, van wie het onbegrijpelijk mag heten dat zij zich hebben laten verleiden tot delicten die alleen op het conto van een gangster behoren."
ZOEKEN...