Uw selectie
Langste archiefstuk van Maximiliaan
De in het begin van de 19e eeuw vastgestelde gemeentegrenzen, zijn voor een groot deel gebaseerd op de aloude grensbepalingen van de gemeijne gronden.
August Sassen - deel 4
Tot 1895 had August Sassen als kandidaat-notaris op het kantoor van zijn vader tijd om historisch onderzoek te doen. Daarnaast tekende hij veel gebouwen in Helmond en omgeving.
August Sassen - deel 3
Notariszoon August Sassen hield blijkbaar veel tijd over op het kantoor van zijn vader.
August Sassen - deel 2
Notariszoon August Sassen ontdekte in het archief van de heren van Helmond - ook wel genoemd het heerlijkheidsarchief - dat in het kasteel lag, allerlei nieuwe zaken over de geschiedenis van Helmond. In 1872 verscheen zijn eerste publicatie over de oudste heren van Helmond.
Fotocollectie De Buck en Gindra
Victor de Buck (1855-vermoedelijk 1914) was een Belgische kunstschilder die in 1885 op een van zijn studiereizen door Bladel kwam en gecharmeerd raakte van dit Kempische dorp. Hij spoorde zijn vriend en collega Joseph Gindra (1862-1938) aan naar Bladel te verhuizen om daar met hem te kunnen schilderen.
Gezicht vanuit de Veestraat op de Markt in Helmond in de regen
De in 1863 in Bergen op Zoom geboren Augustinus Asselbergs vestigt zich in 1887 in Helmond als tekenleraar aan de Rijks-HBS en Tekenschool.
Terug van weggeweest
In 2006 is er op een veiling in Haarlem een tekening aangekocht, die tot in de jaren 60 van de vorige eeuw deel uitmaakte van de collectie van het Eindhovense gemeentearchief.
Droge inhoudsmaat
Van de ijkmaten van de stad Eindhoven resteren ons twee exemplaren, beide bestemd voor droge waar, zoals graan of peulvruchten. Het grootste vat toont het wapen van Eindhoven, geplaatst op een cartouche en voorzien van een kroon van vijf bladeren.
ZOEKEN...