Uw selectie
Heilige Joseph, patroon van de stad
De stad Eindhoven en omliggende dorpen begonnen in 1903 al aardig in elkaars richting te kruipen en het was slechts een kwestie van tijd voordat Groot-Eindhoven in 1920 een feit zou worden.
Voortaan eigen zwembroek meebrengen!
In 1956 besloot de Eindhovense gemeenteraad de tarieven voor het zwemmen in de IJzeren Man flink op te schroeven omdat zij die tot dusver abnormaal laag achtte. Volgens de toen geldende verordening was het tarief voor losse baden voor alle dagen gelijk.
Atoom, hoop voor de toekomst.
Zo heette de tentoonstelling die van 11 tot en met 16 februari 1955 te zien was op de Markt in Eindhoven. Het tentoonstellingscomplex werd gevormd door vijf trailers waarvan de wanden en vloeren uitgeschoven konden worden, waardoor er een oppervlak van zestienhonderd vierkante meter werd verkregen.
Zuidelijk Toneel van start.
Op 13 september 1956 ging in de Philips Schouwburg Nederlands jongste beroepstoneelgezelschap “Het Zuidelijk Toneel” van start.
De verdwenen beiaard
In 1966 bestonden de Philipsfabrieken 75 jaar. Alle reden voor het personeel dus om het bedrijf een origineel cadeau aan te bieden.
De Oude Barrier
Wie van de Sint Joriskerk richting Valkenswaard rijdt, begeeft zich op historische banen. In 1818 werd met de voltooiing van de verharding van het laatste stuk weg van Stratum naar Borkel de doorgaande verbinding tussen ’s-Hertogenbosch en Luik werkelijkheid.
Eindhoven aan de kaak gesteld.
Iedereen kent het gezegde “aan de kaak stellen”, maar waar komt dit begrip nu echt vandaan? En wat heeft dit met Eindhoven te maken? Oorspronkelijk is het afgeleid van een ton (ook wel een kaak genoemd) waar misdadigers na een vergrijp op werden vastgebonden. Later werd dit een houten of stenen hoogte voorzien van een paal.
De vlaggen uit!
Extra bulletin juli 1953.
ZOEKEN...