Uw selectie
De brandtoren van Deurne.
De houten brandtoren, hier op een foto uit de collectie van Nellie van Wetten, stond achter de brandweerkazerne aan de Martinetstraat.
Het Clarissenklooster aan de Claralaan
Op 25 mei 1953, namen de zusters Clarissen het klooster gelegen aan de Claralaan te Gestel in gebruik. Deze straat is genoemd naar Clara, de volgelinge van Franciscus, die in de 13e eeuw een leven van eenvoud leidde.
Sinterklaas
Hier hebben we een leuke foto van het bezoek van de Sint aan de Helmondse Antoniusschool in 1952.Sint en Piet staan temidden van een wel heel grote kinderschare. Wij hebben er negenenveertig geteld, maar we weten niet of we er een over het hoofd hebben gezien.
D'n Hollander
Op 22 mei 1928 krijgt Hendricus Antonius van Deursen, achtentwintig jaar en bijgenaamd ‘Harrie d’n Hollander’, vergunning van de gemeente Eindhoven om een café te bouwen aan de Zeelsterstraat op nummer 44b. De vader van Harrie was al in de tweede helft van de 19de eeuw uit Haarlem naar Eindhoven gekomen en dat zal de reden zijn geweest dat Harrie die bijnaam kreeg.
Incident in de IJzeren Man
In de na-oorlogse periode was het punt van het gemengde zwemmen in de gemeentelijke zwem- en badinrichting “De IJzeren Man” een heet hangijzer. De confessionele politiek onder leiding van de KVP dacht nog behoorlijk puriteins.
Geurende Gender gedempt
Eindhoven is ontstaan uit een klein stadscentrum, met ver naar buiten toe, uitlopende lintbebouwingen. Daartussen lagen de beekdalen welke door hun lage ligging onbebouwd bleven tot na de tweede wereldoorlog. Het riviertje de Gender liep toen nog tot het stadscentrum.
Woonwagenkamp de Zwaaikom
In januari 1929 besluit de Eindhovense gemeenteraad tot de aanleg van een woonwagenkamp aan de Zwaaikom van het Eindhovense Kanaal.
50 jaar hoogspoor
Op 28 november 1953 was het in Eindhoven groot feest. De ‘Overweg der Zuchten’ of de ‘Woenselse Spoorwegovergang’, de tot ver buiten Eindhoven beruchte spoorwegovergang, werd gesloten.
ZOEKEN...