TSJIE–KLAP–TSJIE-BOEM enz…..!

Een onbekend orkest uit 1960.

Op de foto ziet u een orkest, een groep muzikanten die in staat is muziek te maken zonder gebruik van computertechnologie.

Als u net als uw stukjesschrijver de Beatles bewust hebt meegemaakt, kan het heel goed zo zijn dat u niets hebt met muziek zonder melodie. Ja, die bestaat echt! ’s Morgens zitten de treinen naar Eindhoven vol multi-taskende jeugd die ijverig op i-phones duwen. Al snel is het enige wat je nog hoort een indringend tsjie–tsjie–klap–boem–tsji–tsji–klap–boem dat in een moordend tempo en zonder enige variatie door de oordopjes wordt gepompt. Hoe zouden de leden van het afgebeelde orkest de hierboven beschreven scène waarderen? Zij brachten stukken ten gehore die perfect waren van harmonie en maatvoering. Van de grootste tuba tot de kleinste piccolo speelde ieder zijn partij en de kleinste fout werd door de dirigent met bestraffende blik opgemerkt. Fotopersbureau Het Zuiden maakte het plaatje in 1960.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid




Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Het tegenwoordige Huize Agnetendal aan de Dommelstraat
Naam Mierlo
Briefhoofd van de H.A.L.
In 1916 zag de Philips Glasfabriek het levenslicht. Een eeuw later verscheen een monument ter herinnering aan de Glaspoort, de -fabriek en alle mensen die er werkten. Beeldcollectie RHCe.
images/hourglass.png

ZOEKEN...